råttan


Det här är en bild som jag fotat med min system kamera.  När man ska fota djur så är ett tips på att ha snabb slutartid för oftast sitter djur sällan stilla. Den här lilla krabaten sitter aldrig still. 
sen vet jag med all säkerhet att jag hade blixt och 100 i iso. sen tänkte jag aldrig på vad jag hade i bländare. sen kan man ju välja ett bättre ställe att fota på. Jag valde burtaket för att hon inte skulle ha så stor yta att gömma sig från kameran på. 

Jag har två råttor, ena är nyfiken och tar tag i solskyddet på kameran så man får riktiga närbilder på.Den andra flyr så fort man tar fram kameran.

Frog Bubble

Idag blev min bild vald till picture of the day. Här är en länk till hemsidan http://www.worth1000.com/ . Den bilden ovan är printscreenad från hemsidan. Men det går att se en bättre bild på worth1000. jag gjorde bilden genom att klippa ut en bubbla och montera in den i en bild som var formad som grodan. Sen använder man bubblan och tänj verktyget och formar bubblan efter ex.ett öga. Sen får man ju kopiera bubblan innan man använder de så man slipper montrera in en ny vaje gång. Det finns en bättre tutorial på worth1000. 

pumpkin

Detta är min halloween pumpa. Som jag skar själv. det är kanske inte den bästa bilden eftersom det var väldigt mörkt. Men det fanns en fördel med det. Det är att det bara är själva ansiktet som syns på Pumpan. Men det kräver ju att man har ett ljus i den

Hejhej

Äntligen fredag, idag kommer jag att äta krydd salami. Har längtat efter den i över en månad. men äntligen har den kommit, för er som ej testat korven är det enligt mig den godaste loven som finns. Testa den!! dem här bilderna tog jag förra året då jag testade korven första gången. Tagna med min iPhone

Graf uppgift (filmscen)


När jag tog den här bilden använde jag mig av vårt badrum en modell med en kniv, dusch draperiet, och en lampa bakom modellen. det man ser är då en skugga i draperiet av modellen. När jag tog bilden hade jag ingen blixt. Minns inte vad jag hade i iso men jag vet att det var ändå ganska låg. Men använde vara Liiite längre slutartid så att kameran tar in mer ljus. Men som sagt det var så länge sedan jag tog bilden så jag kommer inte ihåg exakt hur jag ställde in kameran.

Det här är nog en scen som många känner igen. Rätta mig om jag haf fel. 

scenen är med i många filmer men den är med i hitchcock. sen har många gjort parodier på den. 

Kommentera gärna :)

andra inlägget :)


Detta är våran Kinesiska nakenhund som heter Tingeling. Dock oxå fotad med min iphone. Men ska lägga in bättre bilder när jag har mer tid. 

Hej hej


Hej hej

I min nya blogg tänker jag ladda upp lite foton som jag tagit och kommer ta. Kommentera gärna :) , det här fotot är taget för snart ett år sedan med min iphone 4. Alltså inte den bästa kameran precis. Men har en system kamera. Men när jag tog denna bild hade jag ingen egen system kamera. Brukade låna skolans. Det kan jag göra ibland fortfarande. Och om någon skulle undra vad jag går för en skola där man får låna system kameror. så går jag media, inriktning graf. Därför får jag mycket foto uppgifter och får då låna kamera från skolan.

Jag blir väldigt sugen på semla när jag ser bilden. Även om bilden har den där konstiga effekten. (semlor är ju så gott!:) )